Månadsbrev: AUGUSTI

Hej alla föräldrar på Kronhjorten!
Nu är vi igång igen efter en lång ledighet och vi börjar sakta landa iverksamheten. Vi vill börja med att hälsa två nya barn välkommen till
oss på Kronhjorten och under hösten kommer också ytligare två nyabarn skolas in i september och oktober. Detta är jättekul att
verksamheten växer och växer, vi kommer således ha 12 dagis och 6fritids barn.

Viktiga datum

Föräldramöte, måndag 29/8 kl18:00
Planeringsdag, fredag 4/11
Planeringsdag, fredag 23/12
Utöver dessa inbokade dagar kommer vi att ha besök av Barn och Utbildningsnämnden någon gång under oktober (tror vi!). Vi har ännu inte fått datumet, men kommer att ha ändrade öppettider denna dag eller t.o.m stängt berörande på när på dagen besöket sker. Vi återkommer så snart vi får mer information från Kommunen.

Pedagogik

Vårat stora tema i höst kallas för ”I djurets spår” där vi kommer att fördjupa oss ihur våra vanligaste djur i Västbygden ser ut och deras spår och bajs. Det blir mycket skogsutflykter och utomhusaktiviteter så det är viktigt att ha rätt kläder för väder. Vi uppmuntrar er som ska jagar i september att gärna skicka bilder av spår av olika djur i skogen till Kronhjortens telefon, så kan vi skriva ut och visa barnen. Vi har nu skickat iväg en önskelista till bokbussen som ska välja ut barnlitteratur för att stötta teman. Vi kommer att också jobba med färg, mattevekstad och sångsamling innan lunch.

Praktiska Information

Alla blöjbarn har en låda där det ska finnas, en klädesbyta, extra strumpor samt blöjor. Stora barn har en tygpåse som vi delar ut påkroken där en klädbyte och extra trosa/kallingar ska finnas. Eftersom hallen är liten behöver vi inga flera påsar i hallen. Vi har gott om extra inne och utekläder om det skulle krisa sig, dessa är markerat med
orange ”silvertejp” om nu skulle få hem sådana plagg, så kan ni lämna tillbaka efter tvättning. Det kan vara bra att gå igenom lådorna och tygpåsarna regelbundet där det kan lätt samla på sig för små kläder.

Vid Sjukdom

Vi har uppdaterat våra riktlinjer och rutiner för sjukdom. Detta för att efter epidemins restriktionerna släpptas i våras var många barn och även personalen sjuk väldigt mycket. Som ni förstår är vi ju en liten och sårbar verksamhet då vi inte har så många vikarier att tillgå. Om personalen blir sjuka kan verksamheten tyvärr tvingas att stängas tills någon har tillfriskats nog att återöppna. Du kan läsa våra riktlinjer här på www.dagiskronjorten.se/vidsjukdom. Vi hoppas att dom ny riktlinjerna hålls och vi har en friskare höst.

Man ska anmäla sitt barn sjuk helst på sin familjs supertextgrupp eftersom den når alla pedagoger. Efter man har anmält sitt barn sjuk, utgår vi att barnet är fortsatt sjuk fram tills vi meddelas att barnet kommer tillbaka till verksamheten. Man ska hör av sig senast natten innan det planeras att barnet ska återgå till verksamheten, detta också helst via supertextgruppen.

Vi ses snart på föräldrarmötet!

Hälsningar,

Lotten, Mattias och Therese