Månadsbrev: SEPTEMBER

Hej alla föräldrar på Kronhjorten,

Nu är vi i full gång med vårt nya tema, Jakten på den försvunna skatten . Alla barn har gjort sina egna skattkartor med en massa knepiga fällor och farliga djur man måste ta sig förbi innan man når sin skatt. Vi har också gjort våra egna och unika ögonlappar så nu ser alla ut som riktiga pirater. Vi jobbar vidare med samlingar innan lunch och diskuterar även där hur kartor och jordglober ser ut, vi sjunger även sånger. 

Vi välkomnar ett nytt barn som kommer börja i vår verksamhet nu i oktober. Nu är vi 11 dagisbarn och 3 fritidsbarn!

Sjukanmälning

Nu har förkylningssäsong kommit igång ordentligt och vi vill förtydliga våra rutiner. Eftersom corona inte är över följer vi samma riktlinjer som andra förskolor och skolor inom Krokoms Kommun. 

 • Om ditt barn har symptom som feber, förkylning, ont i magen eller hosta ska barnet stanna hemma.
 • Hen är välkommen tillbaka efter två symptomfria dagar. 
 • Ni kan sjukanmäla genom att skicka ett sms till 073 824 5201. Om möjligt kan du texta redan natten innan – speciellt om du är schemalagd att lämna innan frukost. 
 • OBS! Smsa/ring dagen innan ni kommer tillbaka så vi har koll på hur många barn vi har nästa dag. Annars utgår vi ifrån att barnet är fortsatt hemma.
 • Krokoms Kommun har skickat hem information att skolbarn ska coronatestas vid sjukdom–detta gäller EJ förskolebarn. Om rekommendationerna skulle ändras informera vi er om detta.
 • Om du vill hålla dig uppdaterat om info ang corona i Krokoms kommun kan du kolla på https://krokom.se/funktioner/viktig-information/2020-09-15-har-hittar-du-information-om-coronaviruset.html
Glöm ej
 • ta med nya extrakläder till barnens lådor i hallen och att ta med kläder för väder när vi är ute och leker då det denna årstid kan bli väldigt lerigt,
 • lämna in nytt schema inför Oktober,
 • 5:e okt – STÄNGT personaldag,
 • 6:e okt – föräldramöte kl 18.
VIKTIG INFO! 

Vi kommer att få ett tillsynsbesök den 16/10 av kommunen, detta är något som kommer att ske på verksamheten 1 gr per år. De kommer och kollar igenom hur vår verksamhet fungerar. De vill även att alla föräldrar ska fylla i en blankett hur ni trivs och vad ni tycker om vår verksamhet, vi bifogar med länken i era epost.   

Mvh Lotten och Mattias 

Månadsbrev: AUGUST

Hej och välkomna tillbaka till Kronhjorten,

Vi kommmer att skriva ett månadsbrev som kommer mot slutet av varje månad. Vi kommer att skicka ett epost varje månad när det väl är dags med en länk till förädrasidan på hemsidan.

Vi välkomnar ett nytt barn till vår verksamhet. Nu är vi 10 dagisbarn och 3 fritidsbarn!

Nu är vi igång med höstterminen och vill påminna om att ta med nya extrakläder till barnens lådor i hallen. Redan nu har det börjat bli lite kyligt ute och varmare utekläder och tjockstrumpor/tofflor inomhus är bra att ha. Vi vill även påminna om att lämna in nytt schema inför hösten. 

Sjukanmälning

Corona är inte över ännu och vi följer samma riktlinjer som andra skolor, vid minsta förkylningssymtom ber vi att ni håller ert barn hemma. Hen är välkommen tillbaka efter två dagar fritt från symptom. Ni kan sjukanmäla genom att skicka ett sms till 073 824 5201. Om möjligt kan du texta redan natten innan.

Viktiga Datum 2020-2021
 • 5:e okt – STÄNGT personaldag
 • 6:e okt – föräldramöte kl 18
 • 17:e dec – jullunch (alla barn är välkomna oavsett schema)
 • 23:e dec – STÄNGT personaldag
 • 6:e april – STÄNGT personaldag
 • 21:e maj – STÄNGT personaldag
Pedagogiskt Projekt: Jakten på den försvunna skatten…

Nu påbörjar vi höstens pedagogiska projekt under temat Jakten på den försvunna skatten, ett tema om kartor, orientering, pirater, gåtor, tipsrunda, rebus och mer! Detta tema har barnen själv kommit på och då kör vi med det.

Med detta tema kommer vi att jobba med alla sorters kartor. Alla barn kommer att arbeta med skattkartor, orienteringskartor, att läsa kartor, att rita egna kartor, känna igen kartsymboler och mer, på deras egna nivå. De kommer även att behöva att klura ut gåtor tillsammans för att lösa problem och komma vidare (och arbeta med kooperativt lärande!). Vi kommer att läsa om pirater och sy ögonlappar. Som ni förstår kommer temat att innehålla mycket matte och SO, samt läsning och lek.

Har ni gamla kartor hemma som ni inte längre vill ha, tar vi gärna emot för att titta på, och sedan använda till att klippa och klistra. Kläder/hatter/etc som kan tolkas som lite “pirat-aktigt” tar vi också gladeligen emot.

Vi kommer även att fortsätta med småskola, grupparbete och att skriva brev till nära och kära som skickas en gång/månad. Lämna in adress till släkningar och vänner till barnen som skulle uppskatta en snail-mail hälsning.

Kyrkis och Fiol

Nu har vi många 4 och 5 åringar på Kronhjorten och det innebär att de har möjlighet att ta del av andra aktiviter som kyrkis och fiol. Under höst terminen kommer kyrkis att börja på torsdagar för alla som blir 4 och 5 år. Detta är självkart frivilligt och kostnadsfritt. Information ska ha kommit till er i posten. Om någon har inte fått, är det bara att höra av dig till oss.

Det är Cecilia Wiklund som håller i fiol. Hon har undervisat här på Pegår’n under de senaste 4 åren och håller på att skapa en ny generation av musiker här i Västbygden. Här skriver hon…

Jag, dvs Cecilia Wiklund, kommer även i år att erbjuda fiolundervisning på eftermiddagstid! Till vardags arbetar jag på Kulturskolan som fiolpedagog.

För att passa små barn använder jag en blandning av olika metoder men främst inspirerat av Suzukimetoden som även kallas modersmålsmetoden, den går ut på att lyssna och  härma och så väntar man med att spela efter noter tills man vet hur man ska spela. Ofta brukar elever som spelat enligt Suzukimetoden bli väldigt musikaliska!

Vi kommer också att sjunga en del för att hjälpa till att utveckla gehöret så att det blir lättare att lära sig melodier. Parallellt får de också en introduktion till notläsningen och musikteori på ett lekfullt sätt.

I första hand får de spela tillsammans i grupp, 2-3 samtidigt om det är möjligt.

Det krävs att man har egen fiol, fioler finns i flera olika storlekar så det kan vi kolla av innan så att det blir lagom. Vid det här laget är det ett gäng som spelat ett tag och bytt till större storlekar så ev. kan det också finnas nån att låna/hyra. Kostnad 800 kr/termin. Prata med Lotten om ni är intresserade eller undrar något!

Datum och tid för fiol är ännu inte bestämt, vi återkommer så snart vi vet. Anmäl intresse till oss så snart som möjligt så kan Cecilia ser över alla fioler. 

Vi ser framåt till ett nytt läsår tillsammmans!

Hälsningar,

Lotten & Mattias