Sommarbrev!

Hej alla föräldrar på Kronhjorten,

Nu börjar läsåret gå mot sitt slut och tänk vad tiden går fort när man har kul, det känns som vi nyss började! Det här året har barnen verkligen tagit stormsteg i sin utveckling där de flesta nu förstår engelska ord, kan räkna, skriva sina namn och även skriva berättelser. Det blir tufft för oss pedagoger att hitta på nya utmaningar till hösten.

Vi har haft några riktiga kanondagar där vi verkligen har njutit av solen. Vi har varit på skogspromenader, planterat rädisor, tittat på grisar, kört våra sångsamlingar och självklart har det blivit massor med lek ute.

Skolavslutning

Torsdagen den 11 juni kl 17:00 vill vi bjuda in alla barn och föräldrar till avslutning här på Kronhjorten. Vi kommer att bjuda på korv, festis, kaffe och kaka. Varmt välkomna!

OBS! Kom ihåg att när ni går på semester får ni gärna ta med era kuddar, filtar och gosedjur samt extrakläderna som finns här på dagis. Vi kommer att ha stängt från måndag den 27/7 och öppnar igen måndag den 10/8. Om ni behöver barnomsorg under tiden vi har stängt så får ni kontakta oss. Övriga datum om personaldagar som är i höst skickar vi ut i augustis månadsbrev.

Och Tack!

”Träd-skuggan”

Som ni vet var det stressigt att få igång verksamheten på så kort varsel förre året, inte minst på grund av att vi har haft skilda åsikter gentemot Krokoms Kommun i vissa frågor men nu har byråkratin har äntligen löst sig. Pedagogiken, barngruppen och samarbetet med er föräldrar däremot har rullat på från första början och gått över alla våra förväntningar. Det har varit roligt att starta Kronhjorten och vi har inte kunnat genomföra det utan ert stöd. TACK!

Vi önskar er en riktigt bra och skön sommar!

Med vänlig hälsning, Mattias och Lotten

Månadsbrev: APRIL

Hej alla föräldrar på Kronhjorten! 

Det känns som att våren närmar sig med stormsteg och vi har haft några riktigt fina dagar ute. I april har vi haft påsktema med mycket pyssel som avslutade med en lyckad maskerad på skärtorsdagen där vi åt kålbulle och glass innan påsk ledigheten.

Vårtecken!

Vi kommer i maj fortsätta att vara ute och ha flera utflykter så kom ihåg att det kan vara lite lerigt och blött, så galon- och regnkläder är viktigt att ha med. Vi kommer fortsätta att ha grupp arbeten med bokstäver, matte, motorikövningar och sångsamlingar. Något av detta händer varje dag så kolla gärna in våran instagram.

Vi kommer att ha en brandövning i maj för att träna inför eventuell brand  

Vi har redan nu gjort i ordning en schema lapp där vi har tagit med semester stängt, röda dagar och personaldagar så ni lätt och smidigt kan få en överblick av maj-aug. Du kan ladda ner detta här.

Lämna gärna in lappen så fort ni kan. Behöver ni barnomsorg under personaldagen den 22/5 så hör n av er till oss så hittar vi en lösning.

I maj kommer ett nytt barn att börja hos oss. Vi hälsar Walter välkommen till Kronhjorten!

Coronavirus

Fortsätt att tvätta händerna noga och hjälp gärna till att påminna era barn med detta. Vi vill även att ni följer riktlinjerna som regeringen har lagt fram, att vid hosta, feber eller snuva låta era barn vara hemma, även om deras syskon, mamma eller pappa är hemma så stannar alla hemma–vi tar det säkra före det osäkra. Man ska inte återvända till dagis förrän två dagar efter man har blivit frisk.

MVH Mattias och Lotten 

Extrabrev: PÅSK

Hej! Vi hoppas det är bra med alla. Vi på Kronhjorten vill bara informera lite om skärtorsdagen. Vi kommer att ha maskerad där man får maskera sig till precis som man vill. Om vädret tillåter kommer vi att hålla till ute och även äta lunch ute.

Vi vill också påminna er om att tisdag den 14/4 kommer vi ha stängt för personaldag, behöver man barnomsorg får man höra av sig snabbt så kanske vi kan lösa det.

Vi önskar er en trevlig påsk!
Mvh lotten och Mattias

Månadsbrev: MARS

Vårkänslor!

Nu är vi i mitten av mars och vi har haft några fina vårdagar som vi har kunnat vara ute och njutit av solens värme. Under sportlovsveckan var vi på bowlinghallen under måndagen med alla barnen. Det var också kälkrace i Kougstabacken och vi tog med de äldsta barnen dit. Vi fick även denna vecka in ett pingisbord och ett lufthockey-spel som verkligen gick hem hos barnen.

Onsdag den 25 mars är det våffeldagen och självklart kommer vi äta våfflor till lunch denna dag.

Fortsättningsvis kommer vi att försöka vara ute i vårsolen och även äta lunch utomhus några dagar kommande månad. Vi kommer jobba vidare med sånger, djur, läs- och skrivövningar och motorik på våra samlingar och i små grupper. Vi kommer naturligtvis också påskpyssla. Mot mitten av April kommer vi att även plantera kålväxter.

Coronavirus

Ni undrar säkert om/hur coronaviruset kommer att påverka Kronhjortens verksamhet. 

Nu har Krokoms Kommun valt att låta alla sina 15 timmars barn vara hemma för att avlasta personalen. Vi har valt att inte följa efter och kommer att försöka ha öppet för alla barn så länge vi kan. Vi har pratat med barnen om vikten att tvätta händerna och har även genomfört ett experiment med pepparkorn tillsammans med barnen för att visa hur viktigt det är att använda tvål när man tvättar sig.

en tvålexperiment

Vi vill även att ni följer riktlinjerna som regeringen har lagt fram, att vid hosta, feber eller snuva låta era barn vara hemma, även om deras syskon, mamma eller pappa är hemma så stannar alla hemma–vi tar det säkra före det osäkra. Man ska inte återvända till dagis förrän två dagar efter man har blivit frisk.

Även om viruset verkar inte slå så hårt mot barnen så har de flesta av oss nära umgänge med mor- och farföräldrar och vi vill framförallt skydda dem. Annars tror vi att vi har en väldigt skyddad miljö här uppe i Bleckåsen. Vi återkommer om läget ändras, och det kan vara med kort varsel.

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla föräldrar som ställde upp och ändrade sitt schema i samband med att Mattias gjorde illa sig, det var guld värt.

Glöm ej!

  • Vi är stängda röda dagar under påsk och den 14/4 på grund av personaldag. 
  • Lämna in schema för april månad. 

Månadsbrev: FEBRUARI

Vardagen

Nu är vi i mitten av februari och värmen börjar komma tillbaka och vi har haft några riktigt fina dagar med sol och utevistelse. Vi vill påminna att ta med hjälm då det kan vara halt ute när vi leker även om vi försöker grusa lekplatserna så gott vi kan. Ta gärna med skidor om ni har då våra inte räcker eller passar till alla barn.

Vi fortsätter jobba med läs och skrivövningar för 4-5 åringarna 1-3 åringarna tränar på att berätta sagor som dom själva gör, räkna och sortera, och träna färger och djur på engelska.

Vi vill också passa på att säga att det kommer börja ett nytt barn här från och med den 1 mars och vi hälsar hon och hennes familj välkommen till oss på Kronhjorten. 

Sportlov och Påsklov

Nedan kan ni hitta ledighetslappar för sport/påsk lovet det är jättebra om alla lämnar in så fort som möjligt så vi kan planera verksamheten dessa veckor.

Under sportlov kommer vi att boka bowling. 4-6åringar kommer även att möjligheten att åka på kälkrace i Kougstabacken på torsdagen denna vecka tillsammans med Per.

Vill påminna om våra mattider: 7:30 frukost , 11:00 lunch, 14:00 mellis     

Reviderat Verksamhetsplan 2020

Nu har vi reviderat verksamhetsplanen för 2020. Om ni vill fördjupa er kan ni hitta den här.

Glöm ej skicka in schema för mars!

Januari

Viktiga datum Vår/Sommar 2020

Stängda (röda dagar) 10/4, 13/4, 1/5, 21/5,

Stängda (personaldagar) 14/4, 22/5

Sommarstängda v. 30, v. 31, v. 32

Sportlov (v.10) och påsklov (v.14) kan innebära ändringar i ditt vanlig schema och därför kommer vi att begära in scheman för dessa veckor. Sommarscheman ska lämnas in i slutet av april.

För kännedom kan ni läsa om läsårsdatum för Krokoms Kommun här.

Utvecklingssamtal

Vi kommer börja erbjuda utvecklingssamtal, självklart är det frivilligt. Har man önskemål om tider får man gärna säga till, annars så delar vi ut när vi tycker det passar med verksamheten.

Skidor

Om det snöat och snön får ligga kvar kan man, om man vill, börja ta med sig skidor till Kronhjorten. Ambitionen är att vi ska kunna få till en liten skidrunda här på gården.

Maxtaxan

Maxtaxan i Krokoms Kommun har höjts från och med årsskiftet 2020. Vi har inte följt efter ännu. Detta eftersom vi håller på att revidera Verksamhetsplanen för att inkludera fritidsbarnen och eventuella höjningar skriver vi in där i så fall. Vi meddelar när Verksamhetsplanen är färdig och hur det blir med avgifterna.

Glöm ej!

Schema för februari ska lämnas in så snart som möjligt.