Hej alla föräldrar!

Vi hade en härlig oktober månad smockfull med Halloween aktiviteter! Nu kom snön på riktigt också så utelek har varit extra roligt. Vi fortsätter att vara ute så mycket vi kan, väder tillåtande.

Tyvärr har magsjuka kommit på besök hos oss men än så länge har vi kunnat hålla bort smittspridning på grund av allas snabba och gemensamma insatser. Det tackar vi för!!! För att fortsätta hålla ner smittspridning kommer vi att skicka hem barn med misstänkta symptom på en gång. När det sker, förväntar vi oss att barnet/barnen är hemma följande dag för att avvakta hur detta utvecklas. Naturligtvis kan diarré, ont i magen, mm sker som en gångs händelser hos barn för olika anledningar, men nu när vi vet att magsjuka snurrar runt ska vi alla ta det säkra före det osäkra. Magsjuka kan verkligen ställa för hela familjen och vår verksamhet och vi ska vara rädda om varandra.

Lucia och Jul kommer närmare och närmare med stormande steg! Därför blir det mycket Lucia träning, sång, och julpyssel framöver samt julbord and Tomtebesök. Det innebär också att vi behöver ha in barnens schema för december och så långt inne i januari som ni har möjligheten att lämna. Vi skickar hem ett blankett som ska fyllas in och lämnas senast den 23:e november. Om vi inte får in julschemat i tid blir era barn ledig v.52 och v.1 och återkommer till verksamheten den 8:e januari. Vi vill passa på att påminna att vi är stängt 25, 26, 27 december.

Lucia sker den 1/12 på Kluksgården kl 18.15. Barnen ska vara på plats redan kl 18. Barnen får klä ut sig som de vill – Lucia, tärning, tomte, pepparkaka, prinsessa, superhjälte, dinosaurie, eller annat. Alla är välkomna i våran Luciatåg 🙂. Viktigaste är att vi har glada barn! Hela bygden är inbjuden och ni får gärna bjuda in släktningar också nu när vi har så mycket utrymme. Rykten går att Jultomten kommer att göra ett besök där kring 19.30. Mat går att köpa på plats, om man vill (tomtegröt med skinkstut), och Kronhjorten bjuder på en fikapåse efter Luciatåget som kan ätas när ni tycker det är lämpligt. Mellan Luciatåget och Tomtebesök blir det juldisco i Storsalen.

Barnens Julbord sker den 20/12. På denna dag är alla barn välkomna mellan 9.30-12.30, oavsett schema. Vi håller sov-barnen som kommer 9.30-12.30 vaken tills ni hämtar. Övriga sov-barn läggas lite senare än vanligt, efter Tomtens besök.

Det finns fortfarande Medgivande Blanketten som inte har lämnats in till oss och som vi behöver för att ta ditt barn på utflykt. Om du har tappat bort har vi extra. Och på tal om utflykt…om någon har en extra sittkudde som ni vill skänka till Kronhjorten tar vi gärna emot! Ibland tar vi spontana utflykter och det är bra att ha sittkuddar till hands.

Hälsningar,

Lotten, Mattias och Therese