Hela Mig, Alla Oss

Nu påbörjar vi terminens pedagogiska projekt under temat HELA MIG, ALLA OSS. Med detta tema kommer vi att jobba med allas individuella utveckling OCH att utvecklas tillsammans i kooperativ-lärandets anda. Läs- och skrivträning, matte, färg och form, Konsta med..., och yoga kommer att ske. Vi arbetar en och en, i smågrupper och helgrupp.

Nedan kan du läsa om våra inbokade aktiviteter, men vi är noga med att följa barnens intresse, önskemål och utveckling och lägger till aktiviteter och lek allt eftersom. Dessutom har vi mellan aktiviteterna fullt upp med frilek, skogslek och andra utomhusaktiviteter. Följ oss på Instagram för att se vad vi hittar på i realtid.

Samling/Circle Time

Samling är en viktig stund på dagen där vi umgås tillsammans och alla känner sig sedda. Under dessa stunder räknar och sjunger vi, har högläsning och diskuterar. Nu kommer vi även ha samling på engelska ”Circle Time” två gånger per vecka! Lotten som har engelska som modersmål kommer att hålla i dessa och innehållet är nästan detsamma.

Småskola

Varje tisdag eftermiddag kommer vi göra en särskild insats med läs- och skrivträning på allas individuella nivåer med både dagis- och fritidsbarnen. Beroende på, kan det betyda allt ifrån att känna igen ”sin” bokstav, prova på att skriva, läsa ordbilder eller skriva längre berättelser med inlevelse. Detta arbete kan barnen naturligtvis fortsätta med under veckans gång om de så önskar sig.

Babblarna

Babblarna: färg, form och matte. På onsdagar jobbar vi extra med ett underbart pedagogiskt material som vi har lånat från Kluks Bibliotek. Nu har tyvärr biblioteket stängt men materialet hann vi lyckligtvis inte lämna tillbaka. Det får vi göra på slutet av månaden när Bokbussen besöker oss för första gången.

Konsta med…Matisse

Vi har delvis en kulturprofil och det är helt naturligt att hämta kreativ inspiration från konstnärer. Därför börjar vi en skapandeserie ”Konsta med…” där vi väljer ut en konstnär att arbeta med för att inspirera oss i våran vidareutveckling. Först ut är Henri Matisse. Vi på Kronhjorten behöver nämligen att träna extra med färger, former och klippa och det är ju detta som Matisse var expert på.

Yoga

En del av att utvecklas är inte bara att leka och lära sig nya saker men också att känna igen när man behöver att koppla av och varva ner. Två gånger per veckan kommer vi att ha en mini-yogapass för att göra precis detta.

Hela mig, Alla oss